Katarakt Bağış




Katarakt ameliyatı için bağış

Ibs derneği'nin etiyopya'da başlattığı katarakt ameliyatları projesi hızla devam ediyor. şehir merkezlerine uzak, kırsal bölgelerde yapılan ameliyatlarla, şimdiye kadar birçok yoksul  etiyop'yalı yine gözlerine kavuştu.

Bölgedeki faaliyetleri kontrol etmek gayelı, etiyopya'da bulunan dernek başkanı mehmet sever   ameliyatlara bizzat katılarak incelemeler yaptı. Kırsal bölgelerde yaşayanların merkeze gidemedikleri için tedavi olma fırsatı bulamadıklarını söyleyen dernek başkanı mehmet sever "yaptığımız organizasyonla doktorların ve ameliyat gereçlerinin kırsal bölgelerde yaşayan halkın ayağına götürüldüğünü, böylelikle tekrar görmeyi hayal bile edemeyen yoksulların ameliyatlarının yapmış olduklarını ve dualarının alındığını söylemiş oldu."

Ibs derneği afrika sorumlusu ömer bal'da kurban bayramı döneminde yaşadıkları bir hadiseyi şöyle anlatıyor.
"kurban bayramında kesimlerimizi yapıp, etleri dağıttıktan sonrasında bölgeden ayrılmak üzere hazırlandık. Vasıtalarımıza binmek üzereydik ki yaşlı bir kadın kolumuzdan tutup ağlayarak bir şeyler anlatmaya başladı. Adeta yalvarıyordu. Ne söylemiş olduğunu rehber dostlarımıza sorduk. Yaşlı hanım bizim katarakt ameliyatı yaptırdığımızı öğrenmiş. Kendisi de katarakt hastasıymış. Arkadaşlar hanımın gözlerini ameliyat yaptırmamızı  istediğini söylediler. Biz de ameliyatını yaptıracağımıza söz verdik. Bu ve bunun benzer biçimde pek çok vakayı sık sık yaşıyoruz. Katarakt bölge halkının en büyük sorunlarından. İNŞALLAH ameliyatlarımız yıl boyunca devam edecek. Bu aşamada hayırseverlerimizin de desteğini bekliyoruz."


Haberin Kaynağı ve Devamı : http://yardimhaberleri.com/katarakt-bagis/ 

Yorumlar