Kurban yardım dernekleri



Ibs (uluslararasi işbirliği ve yardimlaşma derneği) in vekaletle kurban bedeli 450 tl olarak açıklandı.

Kurbanlariniz habeşli (afrika-etiyopya) yetimlere!

Ibs derneği 2000'li yıllardan bu yana dünyanın farklı coğrafyalarında, kurban bayramı dönemlerinde vekaletle kurban kesim organizasyonları düzenlemektedir...

Ibs'in son 6 sene dır kurban bayramlarında yaptığı kesimler için hazırladığı çalışmalar, vekalet veren hayırseverlerin, kurbanları ile alakalı hiçbir tereddüt yaşamadan, gönül rahatlığı arasında bağışlarını yapmalarına yardımcı olmaktadır.

Kurban kesimleri için her sene idare kurulu üyelerinden ve dernek üyelerinden oluşan bir kurul, kesim yapılacak bölgeye vekaletlerle birlikte gitmektedirler. Kurban kesimleri için giden son kurul bayramdan 2-3 gün önce kesim bölgelerine giderek gerekli hazırlıkları tamamlarlar.

Kurban bayramı sabahında civar halkı ile beraber bayram namazları'nı eda eden kurul, derhal kurban kesimlerine başlamaktadır. Kurbanlar kesilmeden önce kesimi meydana getirecek kasaplara tercümanlar aracılığı ile tatbik anlatılmakta, ondan sonra kesimlere geçilmektedir.

Kurban kesimlerini gün gün tamamlayan ibs heyeti, kurbanların parçalanıp hisselere ayrılması ve dağıtılması işlemlerine de bizzat iştirak etmekte, dağıtımları kendi elleriyle yapmaktadır. Kurul kurban organizasyonu vesilesi ile ortalama 10 gün bu bölgelerde kalmaktadır.



Haberin Kaynağı ve Devamı : http://www.yardimhaberleri.com/kurban-yardim-dernekleri

Yorumlar