ARAKANLI MÜSLÜMANLAR


ARAKANLI MÜSLÜMANLAR 

Arakanlı Müslümanlara bir nebze katkı sağlamak için temiz su kuyuları açmaya devam ederek zulmün karşısında, mazlumun yanında olmak için sizlerin katkılarınızı bekliyoruz…

 

Myanmar hükümeti tarafından yapılan, etnik temizlik adı altında Budistlerin yaptığı katliamlar 1 milyondan fazla Arakanlıyı başka ülkelere gitmeye mecbur etti.

 

Çoğu Arakanlı Bangladeş’e sığındı.  Birleşmiş Milletler raporuna göre dünyanın en büyük mülteci kampı Arakanlılar için Bangladeş’de kuruldu.  Arakanlılar etnik temizlik, toplu tecavüz ve yargısız infazlardan kaçtılar. 

 

Birleşmiş Milletler’in yaptığı araştırmaya göre 2018’de 24.000 Arakanlı öldürüldü, 18.000 Arakanlı kadın ve kıza toplu tecavüz edildi. 116.000 Arakanlı işkence gördü ve 36.000 Arakanlı ateşe atıldı.

 

Arakanlılar geri dönmeleri halinde aynı işkencelere maruz kalacaklarını bildikleri için geri dönemiyorlar. Bizler de Bangladeş sınırında yaşayan Arakanlı Müslümanlara bir nebze katkı sağlamak için temiz su kuyuları açmaya devam ederek zulmün karşısında, mazlumun yanında olmak için sizlerin katkılarınızı bekliyoruz…

 
Bizim Kuyumuz Bangladeş


Yorumlar